Bindingsbijeenkomst BOA's en politie

Wij als ODR, hebben ook BOA’s in dienst die optreden bij het plegen van ernstige misdrijven in het kader van milieu, bouw en bodem. In dit soort gevallen, komen we vaak in situaties terecht waar andere soorten BOA’s en de politie ook mee bezig zijn. Daarom organiseerden wij op dinsdag 9 juli, samen met de politie een verbindingsbijeenkomst om beter bekend te raken met elkaar en elkaars werk, maar ook om elkaar (nog) beter te kunnen vinden.

ODR was gastheer en mocht veel wijkagenten en BOA’s ontvangen. De ruim 50 gasten, waaronder Martin Groeneveld, directeur milieu, en de korpschef van de politie Tiel, werden bij ons op kantoor verwelkomt. Zij werden uitgedaagd om de strijd aan te gaan in een indrukwekkende escaperoom in de vorm van een drugslab. De medewerkers van de Politie en ODR werden gemixt, waardoor zij echt samen moesten werken om op tijd te ontsnappen. En dat is iedereen gelukt!

Naast deze bijzondere activiteit, werden er diverse workshops gegeven door onze eigen BOA’s. Zintuigen werden extra geprikkeld om elkaar in het vervolg te ondersteunen. Al met al was het een leerzame avond, waarin iedereen nieuwe input en energie heeft gekregen voor de toekomst.