Terugblik Nationale Archeologiedagen 2024

Samen met gemeente Culemborg hebben wij een archeologische vondstenroute en tentoonstelling georganiseerd voor dat Nationale Archeologiedagen 2024. De tentoonstelling werd op 15 juni geopend door Daphne Bijvoet tijdens de Nationale Archeologie Dagen. Daphne Bijvoet is wethouder van gemeente Culemborg voor onder andere cultureel erfgoed.

De tentoonstelling was in het oude stadshuis te bezichtigen van 15 juni tot 3 juli. Op de eerste dag waren de erfgoedcollega’s van de gemeente Culemborg en ODR aanwezig. Zij gaven bezoekers extra informatie over de vondsten en de geschiedenis van Culemborg. Op deze eerste dag is de tentoonstelling door ongeveer 20 mensen bezocht. Nog meer mensen hebben de vondstenroute gelopen! Langs deze unieke route kon je allerlei archeologische vondsten ontdekken, zoals meloenkralen, funderingen, monniksbekers en nog veel meer.

Goed nieuws voor degene die de route hebben gemist of deze nog een keer willen lopen. De route komt binnenkort op www.voetvanoudheusden.nl. Zo kan iedereen op een gewenst moment genieten van de rijke geschiedenis van onze regio. Bent u alvast benieuwd? Dan kunt u hier vast de route bekijken.

Voor meer informatie en een terugblik van de Nationale Archeologie Dagen kun je kijken op www.archeologiedagen.nl. De Nationale Archeologie Dagen is een jaarlijks terugkomend event om de archeologie breder onder de aandacht te brengen.